logo

Klanten aan het woord

Over Coaching en Masterclasses

monique van zoelen

Precies wat ik nodig had om mijn deadlines wel te halen

Ik vond dit een prettige training waar ik op eigen tempo mee aan de slag kon. Vooral de driedeling bedrijfsvoering, jagen en leveren heeft mij veel inzicht gebracht in hoe het nu verdeeld is en waar ik naar toe wil. En daarnaast gebruik ik nu elke dag Trello volgens de wijze van de cursus en dat was precies wat ik nodig had om mijn deadlines wel te halen. Het werkt echt super. Ik weet zeker dat dit een manier is die bij me blijft passen en waardoor ik meer gefocust ben op alle zaken die nog gedaan moeten worden. Ik kan deze training zeker aanraden!

Monique van Zoelen
Coach, ambulant zorgbegeleider, remedial teacher en huiswerkbegeleider

cynthia stolwijk

In mijn team wisten de medewerkers onvoldoende waar de ander mee bezig was. Ik heb zelf van Marcelline een Scrum training gekregen en heb haar gevraagd dit ook voor mijn team te doen. Van te voren hadden mijn medewerkers wel wat twijfels en dachten: “Daar heb je weer zo’n methode. Dat houden we twee dagen vol en daarna is alles weer bij het oude”. Het is nu vier maanden geleden dat Marcelline de training heeft gegeven en wij werken er nog dagelijks mee!

Zo komen we dagelijks even bij elkaar, bespreken waar we mee bezig zijn en vragen hulp aan elkaar. Lastige zaken zijn bespreekbaar geworden en worden door het team zelf opgepakt. Hierdoor worden activiteiten sneller en beter uitgevoerd. Het team ervaart en verbeterde communicatie en een lagere werkdruk. Zelf ben ik blij dat de teamleden geen eilandjes meer zijn.

Marcelline heb ik ervaren als een fijn persoon die op een laagdrempelige manier een goede training kan geven om mensen te motiveren zichzelf en het team te verbeteren.

Cynthia Stolwijk
Locatiemanager Ons Tweede Thuis

Josta Kolkman

Ik volgde een workshop bij Marcelline waarbij ik meer structuur leerde aanbrengen in mijn planning. Als startend ondernemer, mét een bijna fulltime loondienstverband ernaast, dreigde ik nog wel eens te vervallen in niet efficiënt gedrag. En was ik dus niet alleen onhandig bezig op financieel & strategisch vlak, maar verloor ik ook wel eens de passie voor mijn passie! 😉 De workshop van Marcelline was heel gestructureerd, met waardevolle praktische voorbeelden en veel doen. Daarbij was ze zelf goed georganiseerd, duidelijk en geduldig. Prachtige kwaliteiten. Ik vond de workshop echt van toegevoegde waarde en heb nog een aantal andere startende professionals getipt.

Josta Kolkman
Ondernemer, founder Unplug

Janine Fidder

Ik heb Marcelline het afgelopen jaar leren kennen als een gedreven, resultaatgerichte en zeer toegankelijke coach. Een professional met een persoonlijke benadering; ze is oprecht geïnteresseerd en betrokken bij mij en mijn onderneming. Ze denkt mee, zorgt dat ik zelf reflecteer op (het effect van) mijn handelen en biedt ook tegenwicht waar nodig. Ze hield mij bij de les en wist de juiste snaar te raken om mij in beweging te zetten zonder mijn focus te verliezen. Iemand waar je op kunt bouwen en waar ik veel resultaten mee heb bereikt. Kortom: ik kan Marcelline van harte aanbevelen en gun het iedere ondernemer om samen met haar te werken.

Janine Fidder
Ondernemer, Zelf Doen! training & coaching

nienke meek

Marcelline coacht mij nu ruim een half jaar en ik heb dankzij haar intensieve manier van coachen meer rust en overzicht gekregen in mijn werkzaamheden. Grote projecten waar ik als een berg tegenop zag worden nu stap voor stap volgens de Agile methodiek opgeleverd. Marcelline denkt goed met je mee, is kritisch en spoort je op een manier aan die bij jouw past. Dus geen opgelegde trucjes maar op maat gesneden aanpak. Als zelfstandige heb ik nu een perfect overzicht over de verhouding van bedrijfsvoering, marketingwerkzaamheden en wat uiteindelijk omzet oplevert! Voor inzicht in je werkzaamheden en effectiever werken waardoor je uiteindelijk meer plezier en omzet gaat behalen is een investering in Marcellines’ coaching een aanrader!

Nienke Meek
Ondernemer, MeeksPictures

henriette de graaf

Doelgericht en met grote inzet begeleidt Marcelline ondernemers in het werken met Scrum. De methode heeft ze toegepast op het ondernemerschap. Ik heb haar begeleiding als plezierig, persoonlijk en met professie ervaren, goed toepasbaar.

Henriëtte de Graaf
Ondernemer, ZILT performance & veranderingsprocessen

jan rous

Marcelline helpt mij om meer focus aan te brengen binnen mijn bedrijf. Door haar rustige manier van vragen stellen, doorvragen en spiegelen daagt ze me uit na te denken over doel en strategie. Zij brengt structuur aan in mijn gedachten en ideeën. Hierdoor ontvouwt zich het pad waar ik heen wil en hoe ik daar ga komen. Zij stelt zich zeer bescheiden op en neemt de tijd voor mij. Het is fijn samenwerken met Marcelline en het brengt me de rust waarnaar ik op zoek ben. Herken jij je hierin? Neem contact op met haar op!

Jan Rous
Ondernemer, Anders Samenwerken

nicole koopman

Sinds wij samen aan de slag zijn gegaan is er veel ten goede veranderd. Ik heb weer meer de regie, kan makkelijker keuzes maken op basis van feiten en dat geeft een heel fijn gevoel. Ik begin de financiën goed op orde te krijgen en zelfs leuk te vinden. Het wordt een ‘uitdaging’. Dank je wel dat je dit met mij hebt willen doen! Het is belangrijk als ondernemer om hulp te vragen bij dat wat je niet kunt. Ik heb gemerkt dat ik er alleen maar beter van wordt!

Nicole Koopman
Adviseur strategieontwikkeling

marga de nooij

Marcelline heeft met Scrum voor ondernemers een eigentijdse en vooral concrete invulling gegeven aan het voeren van de regie over je eigen werk. Op heldere wijze legt ze in de workshop uit hoe je grip op je werkzaamheden krijgt, hoe je deze overzichtelijk maakt, leert van je ervaringen en deze verwerkt in je doelstellingen. En krijg je concrete handvatten om het toe te passen. En dat in een interactieve en krachtige workshop. Helder, praktisch en uitvoerbaar. Het staat of valt met discipline en het pakken van je reflectie moment. Dat wort nog wel een ‘dingetje’! Gelukkig biedt Marcelline daar haar hulp bij aan. Ook weer kort, krachtig en doelgericht.

Marga de Nooij
HRM adviseur voor MKB bij HRMdeNooij

hanneke mijnster

Marcelline voelt haarfijn aan waar de behoefte ligt en waar het spaak loopt. En coacht je zo de structuur in, zelfs als de daar eigenlijk wars van bent, zoals ik. Overzicht is toch wel lekker. Haar mooiste quote: ‘je neemt je bedrijf nu niet serieus”. Die kwam wel binnen en ik ben blij met alle adviezen en reflectie die ze me geeft. Eigenlijk verdient iedere ondernemer af en toe een Marcelline.

Hanneke Mijnster
Freelance tekstschrijver bij www.hannekemijnster.nl

hans de wit

Ik ben met 2 bedrijven tegelijk bezig en het is zakelijk gezien de drukste tijd van het jaar. Ik merkte ook dat ik moeite had om de vele ideeën die ik heb een plaats te geven. Het zorgde ervoor dat ik onrustig werd. Daarom heb ik de Masterclass van PLAN naar RESULTAAT gevolgd. Sindsdien ben ik echt anders gaan werken. Zo ben ik van de vele verschillende lijstjes met to do’s af en vergeet ik geen zaken meer. Het werken in de 2-weken cyclus zorgt voor een prettig ritme in mijn werk.
Ik ben vooral blij dat ik geleerd heb hoe ik overzicht en structuur in mijn werk breng en dat ik weer rust in mijn hoofd heb. Tijdens de Masterclass konden we diep ingaan op mijn situatie. Dat heeft me echt geholpen.


Hans de Wit
Directeur/eigenaar van Moments4wine

andre kloer

Ik heb van Marcelline een training Scrum voor ondernemers gekregen. Ik heb daardoor orde gekregen in de enorme berg to do’s die dagelijks/wekelijks op me afkomt. Ik kan nu beter hoofdzaak van bijzaak onderscheiden. Ik heb rust gekregen en bovenal: ik werk (bijna) alleen nog maar aan de to do’s die er werkelijk ‘to do’en. De rest staat op een (inmiddels heel lange) wensenlijst zonder prioriteit. Bedankt Marcelline!

André Kloer
Film- en documentairemaker Villaforum

marie jose giebels

Ik merk dat ik impulsief kan werken met weinig focus en structuur. Ook realiseerde ik me dat ik vaker dezelfde goede plannen heb die ik niet uitvoer omdat ik ze weer vergeet. Totdat ik het weer opnieuw bedenk. Deze werkwijze wilde ik doorbreken.

Ik had van tevoren enthousiaste verhalen gehoord over de Masterclass met de Scrum methode, maar ik dacht wel: Daar heb je weer zo’n systeem”. Maar dit is echt anders! Dit is zo’n natuurlijk systeem dat ik er niet veel moeite voor hoef te doen om het vol te houden. Eigenlijk ben je stom bezig als je het niet doet!

Mijn hoofd is weer leeg en ik heb meer structuur met focus op mijn doelen. Ik ben bekend met timemanagement, maar in deze methode zit zoveel meer dan dat. Het digitaal werken, consequent de actielijst relateren aan mijn doelen, het overzicht, meer zicht op hoeveel tijd iets kost, het lekkere gevoel wanneer ik klaar ben en de grote eenvoud … dat is waarom ik volgens deze methode blijf werken.

Marie-José Giebels
Mind Direction voor harde resultaten met zachte sales

logo

Over de Online training

allon

Prettige en duidelijke aanpak om leiding te geven aan jezelf

Marcelline weet met de aanpak Scrum voor ondernemers op aantrekkelijke wijze de cursist mee te nemen in het Agile gedachtengoed en geeft praktische tips hoe je als ondernemer Scrum effectief kan inzetten.

Allon Schuitevoerder
Eigenaar Oak Elements

sander touw

Een echte aanrader

Een echte aanrader voor iedereen die werkt met de Agile methode (en zich wil verdiepen) of van start wil gaan met deze methode!

Sander Touw
Eigenaar StressPro